Hur tillgänglig ska du som ny chef vara?

I mitt blogginlägg frågor du bör ställa under intervjun glömde jag bort att du bör ställa frågan om hur tillgänglig din blivande arbetsgivare vill att du ska vara. Med dagens teknik är det ju möjligt att vara tillgänglig 24/7.
Anledningen till att jag kom att tänka på det nu var att jag i helgen ska ha en “skrivarhelg”, bland annat ska det skrivas utkast till två krönikor. När jag snubblar över intressanta artiklar, texter, citat så har jag ett “bra-att-ha-dokument” där jag skriver in det.

Nu när jag satt och läste igenom dokumentet så hittade jag en artikel jag sparat sedan förra sommaren. Jag läste då en artikel i en lokaltidning på västkusten om ett omsorgsboende där det skulle ha varit personalbrist under helgen vilket orsakat irritation hos anhöriga och personalen. Till artikeln intervjuades chefen för omsorgsboendet. Chefen ställde sig frågande till att det skulle ha varit något problem under den aktuella helgen. Hen sa: “Jag sov med mobilen under kudden och borde blivit uppringd och hade i så fall ha märkt det”.

Två saker förvånade och irriterade mig.
1) Om arbetsgivaren ställer krav på att du som första linjen chef ska vara tillgänglig 24/7 så hoppas jag ingen tackar ja till ett sådant uppdrag.
2) Det är ofattbart för mig att man sover med mobilen under kudden. Om det bara var ett dumt uttryck, så se till att inte använda det. Blir du intervjuad kan du begära att få läsa dina citat och då se om du behöver förtydliga eller ta bort något som är irrelevant. Det har jag själv gjort.

Så undvik…

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar