Effektivt ledarskap (föreläsning)

Eftermiddagen spenderade jag med att lyssna på Hans M Hirschis intressanta föreläsning “Effektivt ledarskap”. Konkreta tips och övningar samt hemläxor blandades under de tre timmar Hans hade till sitt förfogande.

Följande snappade jag upp under föreläsningen som en ny eller blivande chef kan ha nytta av: Hur är tidsaspekten i ditt uppdrag? Hur mycket förväntas du arbeta, vad är uttalat och vad är outtalat? Ställ gärna den frågan innan du hoppar på uppdraget.
Mät gärna under en vecka hur du fördelar dina 40 timmar. Hur mycket går åt till möten, e-mail, it-system, medarbetarna och övrigt (slasken)? Avsätt och planera för ledarskapstid och se till att boka in “luft” i kalendern för oförutsedda händelser. För det kommer alltid att ske sådana. Våga begränsa inflödet i ditt chefsuppdrag genom att säga NEJ. Vi som var på föreläsningen fick träna på detta praktiskt genom att unisont flera gånger säga NEJ högt. Funny shit 🙂

Du hittar mer information om Hans på hans hemsida www.yaree.se

Jag tog en del kort under föreläsningen och jag får nog ställa mig lite i skamvrån efter sagt till Hans att det blev bra kort. Nästa gång tar jag med riktig kamera.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar