Välja oerfaren eller erfaren chef till posten?

Jag gjorde en föreläsning förra veckan inför ett 30-tal arbetssökande personer och slogs, både under och efter föreläsningen, att många brottades med hur de skulle agera för att få in en fot på ett företag/organisation. Inte helt lätt när arbetsgivare ofta väljer någon som redan har erfarenhet inom området.

Kopplat till chefskap och generationsväxlingen bland chefer tror jag företagen/organisationerna behöver tänka om lite.
Kanske ska de inte alltid tänka att de rekryterar en person till en tjänst utan till en karriär? Jag menar att de inte bara ska fokusera på här och nu vid rekryteringen utan också på var den här personen (utan erfarenhet) kan vara om fem år! Alla är vi bebisar på darriga ben i början, men en blivande chef, förhållandevis ung utan chefserfarenhet, kan ju göra en otrolig resa på ett personligt plan och för företaget/organisationen. Kanske kan den personen erbjuda utveckling tillbaka och på så sätt bidra mer än en erfaren chef? Det tåls att fundera på i alla fall och att företaget/organisationen vågar tänka lite utanför komfortzonen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar