Våga satsa på miljöombyte!

Idag har bloggen nöjet att presentera en spännande gästbloggare, nämligen Felicia Yeh Nortoft som arbetar som projektledare i Göteborgs Stad och som även är vice ordförande för Akademikerförbundet SSR Göteborgs Stad. 
Jag har fått den stora äran att skriva ett gästinlägg på denna intressanta blogg. Onsdags kväll satt jag på Aspenäs herrgård, tittade på en Champion League match med några chefer och hann avhandla: vart mitt framtida projekt borde ligga, innovativa idéer kring stora förändringar i stadsdelarnas organisation, genuina och trevliga frågor kring hur jag trivdes, vad jag och projektet behövde från dem och erbjudande om framtida samverkan. Jag som inte ens gillar fotboll (förutom möjligen landskamper och när det finns kända spelare i matchen.)

 När man bokar tillfälle för workshop, utbildning eller teambuilding så finns det många vinster med miljöombyte från ordinarie arbetsplats och gärna utanför stan med övernattning. Generellt så checkar man oftast ut någon timme innan dagens slut när det är endagskonferenser. Det finns ju alltid det där livspusslet med planering av hämta barn, sociala aktiviteter, handla mat, laga mat, städa och/eller träna m.m. Sedan utvecklas även de sociala relationerna på en helt annan nivå över de goda luncherna och fikat – och ett snäpp till när man dessutom umgås efter arbetstid över en god middag och frukost. Det är självklart späckade dagar, både i matintag och kunskapsutbyte, och generellt är man rätt trött i huvudet men man sitter alla i samma båt och det i sig är sammanförande. Och när man t.ex. är som jag, ny i stadsdelarna och behöver lobba in projekt i ordinarie led, så finns det ingen bättre investering än ordna en sådan workshop och att nätverka vid alla tillfällen som ges. Plötsligt har man skrattat mycket ihop, visat sin personlighet och att samarbeta framöver blir självklart…

 Det var förresten Atlético och Barcelona som spelade, Atlético vann och det var nåt bra enligt den enda i sällskapet som egentligen brydde sig. Förutom det sociala kapitalet så vann jag även en gratis burk chips bjussat från en av cheferna… en bra kväll helt enkelt!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar