Snart slutmanus för nya boken!

Tillsammans med min kollega Jan Marklund har jag lagt mycket tid det senaste året på att skriva vår bok; Från tomgång till framgång – lösningsfokuserade verktyg för nyanställda chefer.
Slutmanus skickar vi in 5 oktober och än så länge är det positiva tongångar från våra redaktörer på Komlitt.

Anledningen till att vi bestämde oss för att skriva en gemensam bok var att vi vet:
– att generationsväxlingen för chefer är i full gång och att första tiden för en nyanställd chef, erfarenhet eller ej, i sin nya terräng är direkt avgörande.
– många nyanställda chefer hoppar av sina uppdrag då de upplever otillräckligt stöd från arbetsgivaren.
– det individuella stöd vi erbjuder gör skillnad.

Boken är uppbyggd med att varje kapitel börjar med en kort berättelse från chefens verklighet. Utifrån den berättelsen tar vi sats och skriver mer om det som händer i de olika momenten i chefens nya terräng. Varje kapitel avslutas med en intervju med en person som har något att konkret att tillföra.
Exempel på intervjupersoner som du kommer få möta i boken är: kommunchef, forskningsledare, HR-chef i prisbelönt verksamhet, minister i nuvarande regering, beteendevetare, rektor, tidigare ledarutvecklare i börsnoterat företag, sociala medier-expert, personlig ombudsman för chefer.
Boken har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och i varje kapitel kommer det finnas lösningsfokuserade frågeställningar och verktyg som utmanar läsaren.

Jan Marklund och jag har startat KCNC, Kompetenscentrum för Nyanställd Chef.
Men mer om det senare!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar