Annie Lööf (C) som ung chef!

Valrörelsen går in på slutskedet och media översköljer oss med budskap, artiklar och debatter. Aftonbladets Lena Mellin har intervjuat alla partiledare. Intressantast var intervjun med Annie Lööf. Inte för det politiska innehållet utan för att hon pratade om hur det är och har varit att vara ung som chef (partiledare). 31 år och partiledare i 3 år och chef över ett av de största departementen.

Nedan kommer ett utdrag från intervjun:

“Men vägen dit har inte alltid varit enkel. Tidigt förstod Annie Lööf att hon måste ha hjälp med att få ordning på tillvaron. Ett klokt drag, har det visat sig.

Du tar hjälp av en ledarskapskonsult. Vad lär du dig av henne?
– Min ledarskapscoach heter Malin. Vi har arbetat tillsammans sedan jag kom in i riksdagen 2006. Redan då kände jag att jag ville ha ett bollplank för att bygga ett ledarskap, för att våga ta för mig men också för att bygga nätverk och hålla ihop som människa. Att hitta rutiner för att träna, äta rätt och vara ledig. Det var jätteviktigt när jag, 23 år gammal, kom i riksdagen.

Men du svimmade alltså av utmattning?
– Jag är ju som väldigt många andra unga kvinnor en prestationsprinsessa med höga ambitioner. För ganska många år sedan, jag tror det var 2008, svimmade jag av utmattning utanför min lägenhet.
– Det var en väckarklocka. Jag måste ha balans, jag måste ha minst sex timmars sömn, jag måste hinna träna och träffa mina vänner då och då. Det hjälper Malin mig med mig.

Dina tre första år som partiledare har inte varit lätta. Du har gått på smäll efter smäll men rest dig. Varifrån kommer tågan?
– En del av svaret är Malin. Hon har uppmuntrat mig att sätta mål och jobba mot mål oavsett vad människor tycker och tänker. Men jag i grunden är jag en ganska rastlös person som hela tiden söker utmaningar.”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar